Factorio - Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια.

Share:


Το παιχνίδι βρίσκεται σε κατάσταση early access αλλά μόνο early access δεν είναι. Είναι fully developed και σπάνια θα βρείτε bug.



Story

Το άλλο story του παιχνιδιού είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Είχατε ένα διαστημόπλοιο, έπεσε σε ένα πλανήτη και ξεκινάτε ένα τεράστιο εργοστάσιο για να φτιάξετε καινούργιο διαστημόπλοιο ώστε να φύγετε από τον πλανήτη. Χαζό? Ναι, αλλά δεν έχει καμία σημασία το story :)

Game

Ξεκινάτε με ένα κουτί και τρυπάνι. Πρέπει να τοποθετήσετε κάρβουνο (το οποίο μαζεύετε με το χέρι στην αρχή) στο τρυπάνι ώστε να αρχίσει να δουλεύει. Μετά διαπιστώνετε ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα ακόμα τρυπάνι για βγάζει το κάρβουνο. Γιατί όμως να μεταφέρετε το κάρβουνο με το χέρι; Ας φτιάξουμε και ένα ιμάντα. Πως όμως θα βάζετε το κάρβουνο στον ιμάντα; κλπ κλπ Κάπως έτσι το παιχνίδι ξεκινώντας από κάτι πάρα πολύ απλό καταλήγετε και με την χρήση άλλων μετάλλων να δημιουργήσετε ένα τρομακτικά περίπλοκο εργοστάσιο.
Μπορεί να ακούγετε απλό αλλά στην πράξη είναι δύσκολο. Ο στόχος είναι να φτιάξετε το πιο αυτοματοποιημένο εργοστάσιο που υπάρχει. Μόλις αυτοματοποιήσετε μια διαδικασία, θα σας προκύψουν άλλες δυο και άλλες δυο, όμως θα δείτε ότι αυτές οι διαδικασίες που φτιάξατε πριν δεν είναι σωστά τοποθετημένες. Ώσπου θα φτιάξετε ξανά όλο το "section" του εργοστασίου. Το παιχνίδι είναι endless όπως καταλάβατε αλλά κάποια στιγμή αν φύγει το διαστημόπλοιο μπορείτε να πείτε ότι το "τερματίσατε". Την πρώτη φορά δύσκολα θα το κάνετε κάτω από 30 ώρες. Πολύ δύσκολα.

Εθισμός

Το παιχνίδι μπορεί να καταστεί επικίνδυνα εθιστικό καθώς πολύ εύκολα χάνεται η αίσθηση της ώρας. Φυσικά μπορείτε να παίξετε και 10 λεπτά την μέρα καθώς κάνετε save όποτε θέλετε. Έχω χτυπήσει 12ωρο χωρίς διάλειμμα..

Απαιτήσεις / Γραφικά

Τα γραφικά είναι του στυλ minecraft. Το τελευταίο που θα σας ενδιαφέρει πάντως είναι τα γραφικά. Υπάρχουν άλλα παιχνίδια για αυτό. Οι devs έχουν πει επίσης ότι επίτηδες
Απαιτήσεις πρακτικά δεν υπάρχουν. Στο σύσtημα της υπογραφής, χτυπάει κάπου 600fps :P

Τιμή

Η τιμή παραμένει σταθερή 20 ευρώ. (όχι 19,99). Οι devs έχουν πει ότι δεν θα το δώσουν σύντομα σε έκπτωση, ίσως και ποτέ. Σέβονται αυτούς που έχουν δώσει 20 ευρώ και θέλουν να το κρατήσουν εκεί.

Insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια